Wandelweek - 24 tot 28 maart 2025

Wandelen geeft pit

De Wandelweek in de Jalon Vallei betekent vier dagen genieten in de groenste vallei van Spanje. We beklimmen de bergen en klauteren over de eindeloos mooie paden en rivierbeddingen. Je zult versteld staan van de adembenemende uitzichten op de kustlijn, de zee en de bergkammen en -toppen. 

El forat (het gat) van de Bérnia en door naar de ruine

Neurowetenschapper: “Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat”

https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1500879/neurowetenschapper-wandelen-is-de-grootste-probleemoplosser-die-er-bestaat.html

Aan de wandel (maandag 24 - vrijdag 28 maart 2024)

Wandelen is gezond

Gedurende deze dagen zullen we een aantal bergen in de Jalon Vallei bestijgen. De wandelingen duren 3 tot 5 uur maar er is altijd de mogelijkheid om deze onderweg verder uit te breiden of in te korten, al naar gelang de wensen

Deze week is zeer geschikt om je gedachten rust te geven of juist nieuwe ideeën op te doen. Samen hiken, elkaar ontmoeten en leren kennen bevordert dit. Kom je alleen of wil je juist samen komen - iedereen is welkom voor een onvergetelijke week in een inspirerende omgeving.

De ervaring leert dat wandelen met hoogteverschillen een heel andere ervaring is en andere inspanning vereist dan we in Nederland of België gewend zijn. Op de eerste dag wordt daarom de Sierra de Bérnia beklommen om de ervaring en de groep te peilen en daarop de andere wandelingen af te stemmen.

 

Stevige schoenen en een kleine heuptas of rugzak voor wat eten en het water voor onderweg. We raden makkelijke kleding met laagjes aan waarin je je goed kan bewegen. Het is lekker warm in de zon maar in de schaduw kan het fris zijn. 

Programma*

Maandag
Aankomst en inchecken op je locatie. Borrel en tapas maaltijd.

Dinsdag
Ontbijt op de overnachtingslocatie. 
Wandeling op de Sierra de Bérnia gevolgd door een gezamenlijke lunch. In de loop van de middag een wijnproeverij gevolgd door diner. 

Woensdag
Ontbijt op de overnachtingslocatie.
Wandeling vanuit Benigembla de Coll de Rates op. 
In de middag eventueel een korte wandeling langs de kust.
Aansluitend gezamenlijk diner.

Donderdag
Ontbijt op de overnachtingslocatie.
Wandeling vanaf Font d’Aixa om vervolgens naar Castell d’Aixa te klimmen en te genieten van de vergezichten. Soms kan je Ibiza zien liggen. 's Avonds sluiten we de week af met een paella.

Vrijdag 
Ontbijt op de overnachtingslocatie.
Vrije dag en eventueel uitchecken, tenzij er nachten zijn bijgeboekt natuurlijk.

*programma onder voorbehoud  

Tarieven

De deelnamekosten zijn afhankelijk van jouw keuze qua locatie (Buena Idea of Finca Lliber).
Deze tarieven zijn als volgt:
- Buena Idea €545 (B&B)
- Finca Lliber €575 (eigen huisje)
Deze tarieven zijn per persoon en o.b.v. 2 persoonskamers. Slaap je liever alleen op een kamer dan berekenen wij een toeslag van €100,-. Eerder komen of langer blijven kan natuurlijk altijd. Er is veel te doen en te zien in de Jalón Vallei en omgeving. 


Wat heb je nodig?

Stevige schoenen en een kleine heuptas of rugzak voor het water en wat eten voor onderweg zijn vereist. We raden makkelijke kleding met laagjes aan waarin je je goed kan bewegen. Het is warm in de zon maar in de schaduw kan het fris zijn. 


Inbegrepen
4 overnachtingen inclusief ontbijt, lunch, avondeten, wijnproeverij en de wandelgids*.
Alle vervoer tijdens het programma (maandag namiddag t/m donderdagavond).

Niet inbegrepen
Retourvliegticket (op Alicante/Valencia/Murcia)
Luchthaventransfers
Reisverzekering
Evt. extra uitgaven tijdens verblijf 

** de activiteiten zijn op eigen risico

De ervaring van Bram en Anita

De wandelweek Jalon  in maart 2024 was een groot succes. Het wordt wandelweek genoemd doch je kan het gerust een hike week noemen. Gedurende 3 dagen loop, klim, daal, klauter, kruip je over prachtige paden hoog in het gebied rondom Jalon met ongeveer 10 deelnemers en 2 Nederlandse begeleiders.
Alles is strak geregeld en tot in de puntjes verzorgd, met genoeg ruimte voor jezelf. 
Het begint met een welkomstmiddag, een drankje , hapje, intro-rondje en heerlijk 's avonds uit eten
De dagen daarna ; Gehaald, gebracht, koffie/eigen gebakken koeken onderweg mee door de begeleider, persoonlijke aandacht en ondersteuning. Ook aan het typisch  Spaanse eten en drinken in de middag en avond ontbrak niets. Al het eten, drinken en de flessen wijn zijn inclusief. Waar doen ze het van? 
Het is tot in puntjes verzorgd en geregeld, terwijl je niet het gevoel hebt dat alles moet, integendeel.  
Er wordt gezweet, gepraat , gedronken, gewerkt, gelachen maar ook een traan gelaten.
Het is bijzonder dat aan het einde van de week de hele wandelgroep zo enthousiast is.  Mooi is , dat alle B&B eigenaren zo enthousiast, onbevangen en puur zijn. 
Al met al ; dit kan niet beter! 

Aanmelden of informatie vragen

Spain

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.