Olijvenweek 2019

Een impressie van de Olijvenweek in 2019 en een terugblik van een van de deelnemers. 

Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Olijven plukken

Iedere ochtend wordt er na het ontbijt bij de gekozen verblijfslocatie verzameld bij Castell Solana. Hier plukken we van 10.00 tot 13.30 uur de olijven, gevolgd door lichte lunch ter plaatse.


Jalón Vallei

De Jalonvallei heeft het gezondste microklimaat van Europa en ligt vlakbij de Middellandse Zee en een goed uur van de prachtige steden Valencia en Alicante.
 Weg van de grijze luchten en alle drukte, en samen in de gezonde buitenlucht aan de slag gaan.

Zo heeft Patrick het ervaren:

 Wij zagen een leuke advertentie met een oproep voor een olijven plukweek. Alhoewel wij geen enkele ervaring hadden, noch een idee wat wij echt konden verwachten sprak het ons zeer aan. Wij hebben geboekt en kwamen op 4 november aan. Wij waren aangenaam verrast door de locatie en de enthousiaste ontvangst. Wij hebben drie dagen flink geplukt, d.w.z. drie dagen van 10 tot ca. 13:00 u, incl. koffiepauze met veel lekkers. Gevolgd door een lekkere lunch. Dit kan en mag je geen "zwaar werk" noemen.  

 Gewoon gezellig bezig zijn en veel nieuwe mensen ontmoeten. Toch ruim 120 bomen geplukt, 566 kg olijven. Na 3 dagen ook het vervolg gezien, de verwerking van de olijven op de coöperatie tot "onze" olie. En lekker dat die is! Ook een mooie klimtocht gemaakt en nog veel meer leuke dingen. Uiteraard zijn wij nog wel langer gebleven. Samengevat: een fantastische vakantie met nieuwe kennissen en een aangenaam klimaat. Wij komen volgend jaar weer plukken. 

Olijven persen

In Gata de Gorgos zijn de olijven geperst. De verschillende fases zijn te zien in de opnamen die daar zijn gemaakt.